Mina släktingar vill inte prata med mig? Vad gör jag?

Fick denna fråga av en av mina kunder.
Det kan vara svårt att hantera känslor av isolation och avvisning från ens släktingar. Här är några förslag på saker du kan göra för att hantera dessa känslor:
Försök att förstå orsaken: Försök att förstå varför släktingarna inte vill prata med dig. Det kan vara en missförstånd eller en konflikt som kan vara lätt att lösa.

Prata med dem: Försök att prata med dem och få reda på vad som är problemet och om det går att lösa det.
Var öppen och ärlig: Var öppen och ärlig om dina känslor och låt dem veta att du vill ha en relation med dem.
Var tålmodig: Var tålmodig och ge dem tid att fundera över saker och ting.
Var inte hård mot dig själv: Det kan vara svårt att hantera avvisning från ens släktingar, så var inte hård mot dig själv om det tar tid att bearbeta.
Sök professionell hjälp: Om det känns svårt att hantera känslor av avvisning och isolation, sök professionell hjälp från en terapeut eller psykolog.

Bygg nya relationer: Försök att bygga nya relationer med andra människor, som vänner eller nya släktingar, för att hantera känslor av ensamhet och isolation.
Var inte rädd för att gå vidare: Försök att gå vidare och acceptera att vissa relationer inte fungerar och att det är ok att släppa taget om dem.

Det är viktigt att komma ihåg att det är normalt att ha svårt för avvisning och isolation från ens släktingar. Men det finns hjälp att få om det känns svårt att hantera.