Stenbocken (stjärntecken)

Stenbocken är det tionde stjärntecknet i zodiaken och sträcker sig från den 22 december till den 19 januari. Dess symbol är geitefisken, vilket representerar en kombination av bergsgeten och fisken. Detta symboliserar Stenbockens ambition och uthållighet för att nå sina mål, samtidigt som de är medvetna om att de behöver flexibilitet och anpassningsförmåga för att övervinna hinder.

Personer med Stenbocken som sitt stjärntecken anses vara ambitiösa, målinriktade, ansvarsfulla och disciplinerade. De är kända för att vara mycket fokuserade på sina uppgifter och har en stark arbetsmoral. Stenbocken har förmågan att planera och organisera sitt liv på ett strukturerat sätt, och de är ofta målmedvetna i att uppnå framgång. De är också kända för att vara praktiska och realistiska, och tar en pragmatiskt syn på livet.

Stenbocken är i allmänhet reserverade och kan framstå som kalla eller stränga till en början. Men under deras hårda skal finns det en djup empati och omsorg för sina nära och kära. De är lojala och pålitliga partners, och de har en tendens att engagera sig i långsiktiga och meningsfulla relationer.

När det gäller horoskop så anses Stenbocken vara förknippad med egenskaper som karriär, professionalism, struktur och disciplin. Människor födda under detta stjärntecken sägs vara mest kompatibla med Jungfrun och Väduren, medan de kan få svårigheter att hitta gemensamt förståelse med Vågen eller Vattumannen.