Vattumannen (stjärntecken)

Vattumannen är det elfte stjärntecknet i zodiaken och sträcker sig från den 20e januari till den 18e februari. Symbolen för Vattumannen representeras av en vattenbärare, vilket är en person som håller en kruka och häller ut vatten.

Personer födda under Vattumannens stjärntecken är ofta kända för att vara originella och icke-konformistiska. De har en stark vilja att vara olika och gå sin egen väg. Vattumannen är också kreativ, innovativ och har en livlig fantasi. Dessa personer brukar vara intellektuella och har en djup förståelse för mänsklighetens problem. De är hängivna och engagerade i att hjälpa andra och tänka på det stora hela.

Som lufttecken är Vattumannen social och älskar att umgås med människor. De trivs i grupper och är mycket trevliga och vänliga. Vattumannen har också en stark känsla för rättvisa och jämlikhet, vilket gör dem till kämpar för sociala orättvisor.

När det gäller hur Vattumannens stjärntecken påverkar horoskopet kan det ge en antydan om personens intellektuella och sociala natur. Vattumannens energi kan också göra att personen är nyskapande och innovativ i sitt tänkande. Det kan också indikera en önskan att vara en del av något större och bidra till välmåendet för andra.