Skorpionen (stjärntecken)

Skorpionen är det åttonde stjärntecknet i zodiaken och sträcker sig från den 23 oktober till den 21 november. Symboliserad av en skorpion, anses detta stjärntecken vara förtroende, mystiskt och starkt.

Ett skorpionens fysiska utseende är inte direkt kopplat till stjärntecknet, eftersom det mer beskriver personligheten och egenskaperna hos individen. Skorpionen anses vara intensiv och passionerad. De är extremt fokuserade och målinriktade och har en stark vilja att lyckas. De har en förmåga att se bortom ytan för att förstå saker på djupet och är ofta mycket intuitiva.

Personer med detta stjärntecken är även kända för att vara starka och självständiga, och de ger vanligtvis ett kraftfullt intryck. De är ofta ambitiösa och kan vara utmanande att ha som motståndare eller konkurrenter, eftersom de arbetar hårt för att uppnå sina mål. De är vanligtvis också väldigt hängivna vänner och partners, och de kan vara mycket lojala och skyddande.

Skorpionens stjärntecken påverkar horoskopet genom att det ger specifika egenskaper och energier till individer som är födda under denna tid. Det kan ge insikter i hur personen relaterar till andra, deras karriärlutning, deras känslomässiga natur och andra livsområden. Astrologer tittar på positionen av andra planeter vid födelsen för att få en mer detaljerad bild av en persons horoskop och hur det påverkas av deras skorpionens stjärntecken.