Vågen (stjärntecken)

Vågen (Libra på engelska) är det sjunde stjärntecknet i zodiaken och sträcker sig över perioden den 23 september till den 22 oktober. Astrologiskt sett representeras Vågen av symbolen av vågskålen.

Personer födda under stjärntecknet Vågen anses vara sociala, diplomatiska och harmoniska. De strävar efter balans och rättvisa i alla aspekter av livet. De är ofta eleganta och smakfulla och har en naturlig fallenhet för konst och skönhet. Vågen är också känt för sina sociala färdigheter och sin förmåga att vara en god lyssnare. De har en stark inneboende rättvisekänsla och är kämpar för rättvisa och jämlikhet.

Då Vågen är ett lufttecken, är personer med detta stjärntecken ofta analytiska, rationella och objektiva. De försöker alltid se saker och ting från olika perspektiv innan de drar sina slutsatser. De har också en tendens att vara beslutsamma och undviker konflikter så mycket som möjligt.

I ett horoskop tros Vågen påverka områden som relationer, partnerskap, balans och rättvisa. Personer födda under detta stjärntecken kan vara naturliga förmedlare och är ofta mest tillfreds när de har ett harmoniskt förhållande och stabilitet i sitt liv. De kan dock också vara benägna att vara osäkra och beslutsångestiga när de står inför svåra val.

Sammanfattningsvis är Vågen ett stjärntecken som kännetecknas av socialitet, balans och rättvisa. Personer med detta stjärntecken strävar alltid efter harmoni och är ofta beslutsångestiga. Vågen påverkar främst områden som relationer och partenrskap i ett horoskop.