Yin yoga, ett sätt att må bättre.

Har du testa YinYoga? Om inte så rekommenderar jag det å det starkaste. Det är ett enkelt sätt att få dej att må så mycket bättre.

Jag älskar’t! verkligen! Första gången när jag testade Yin yoga var av en tillfällighet. men inget sker väl egentligen av en tillfällighet, utan det finns en mening med allt.

”Dragonfly on the wall” , du kan även släppa ner benen mot sidorna, så det bildar ett V. Släpp så längt som det känns bra. Stanna då, sedan låter du dej bara ”smälta” . Stanna så länge du vill. Jag älskar den här rörelsen och kan lätt stanna 20.30 min.

Jag kom i kontakt med det ungefär samtidigt som min mamma blev tvungen att göra sin första operation för att hon har problem med korsrygg, och höfter. Och direkt när jag gjorde yin så kände jag att hade mamma tränat detta så hade hon troligtvis inte behövt någon operation.

Så jag blev så fast att jag bestämde mej för att bli yin yoga lärare själv. Dels för att kunna hjälpa henne, och för att förebygga för mej själv. Men även för att hjälpa andra att hålla sin kropp så frisk det går.

Börja med att testa endast denna enkla övnning, men benen mot en vägg.

Bara en sådan enkel övning som du ser på bilden, kan göra skillnad. Varför inte börja med den? Du kan till och med göra den i sängen. Bara släng upp benen mot en vägg, ha en kudde under rumpan om det känns bättre, och bara vila.

Den här enkla övningen är bra för blodtrycket, avlastar ryggont, hjälper dej att slappna av, och bra när man har stress och oro. Det förebygger åderbrock och kramp i fötter och vader. Bra mot huvudvärk och ökar din circulation. Det hjälper till att syresätta blodet och att blodet strömmar till hjärta och ansikte. Det avlastar hela kroppen och är toppen för den som har mycket inflammationer.

Alla yin övningar ska bara göras tills det tar stopp, inte pressa, utan smält in i rörelsen, ungefär som ett kylskåpskallt smör som tas ut i rumstemperatur.

Det här är bara en rörelse, det finns massor av bra vidoeklipp att följa om du är sugen på att testa.