Orkar du inte ens gå upp från sängen?

Det kan vara svårt att hantera känslor av trötthet och motlöshet. Här är några förslag på saker du kan göra för att hantera dessa känslor:

Identifiera orsaken till tröttheten: Det kan vara svårt att hantera trötthet om du inte vet varför du känner dig trött. Försök att identifiera orsaken till tröttheten, till exempel stress, sömnproblem eller en hälsoproblem.

Gör en daglig rutin: Försök att skapa en daglig rutin som innebär att du går upp och går till sängs vid ungefär samma tid varje dag. Det kan hjälpa dig att hålla dig vaken och alert under dagen.
Motionera: Motion kan hjälpa till att öka energinivåerna och förbättra sömnen. Försök att motionera regelbundet, även om det bara är en kort promenad eller stretching.

Ät hälsosamt: Försök att äta hälsosamt och undvik socker och fett för mycket.
Sov ordentligt: Se till att få tillräckligt med sömn varje natt för att hjälpa dig att hantera stress och oro.
Försök att hålla dig fokuserad på det positiva: Försök att se det positiva i livet och var tacksam för det du har.

Sök hjälp från professionell: Om du känner att du inte kan hantera dina känslor på egen hand, sök hjälp från en professionell som en terapeut eller psykolog.
Det är viktigt att komma ihåg att det är normalt att känna sig trött och motlös ibland och det finns hjälp att få om det känns svårt att hantera.