Kraften-Megin

Det gamla nordiska namnet på kraften är megin och den finns överallt. Den finns i solen, månen, vinden, vattnet, växterna, stenarna, djur och människor (både levande och döda)´andeväsen mm, ja den finns överallt. För att använda den och göra magi, måste man lära sig att bruka den och rikta sin kraft (megin).

Det som kallas svartkonst och som enligt gamla traditioner är folklig läkekonst, är just detta. Förmågan att rikta, öka och kontrollera sin kraft, för ett speciellt syfte.

Man kan använda olika hjälpmedel för detta ändamål, t ex tankar, ord, blod, svett, spott, stenar, växter, kristaller, djurdelar, handpåläggning, fylgjor (skyddsandar och kraftdjur), förfädersandar, andliga lärare mm. Botaren gör en magisk handling och kraften aktiveras, ökas och riktas. Schamaner försätter sig ofta i trance för att göra stor magi, man tar ofta hjälp av bl a trummor, skallror, sång, dans och runor. Ceremonin förläggs ofta på plats och tid som är extra kraftfull.

Man ser magiskt med sitt magiska öga, det kallas ofta ”det tredje ögat” och sitter mitt mellan och strax ovanför ögonbrynen.

Så här gör jag för att se magiskt: Blundar, fokuserar på platsen där mitt magiska öga finns, andas in och drar in kraft i mitt magiska öga. Jag ser då färger eller ljus och när jag öppnar ögonen och riktar all min energi bildas oftast ett ljusklot framför mig’ men det kan och vara ett mörkt, beror på var jag befinner mig. Jag fokusera blicken hitanför eller bortanför det som jag vill titta på och efter en stund ser jag energin som finns runt det och det är auran. Det är bra att träna på träd eller människor, det är lättast att se auran mot en ljus bakgrund. Om man betraktar saker tillräckligt länge, kan andliga gestalter ta form, t ex djur- eller människoformer, men tar man blicken därifrån så försvinner dom.

Skriv och berätta om du också ser energi och du kanske har upplevt något som vi bara kan se med våra magiska ögon.

Kram från Leah