April April

Nu är vi inne i en månad där vårkänslan här uppe i norra sverige börjar kännas av och den första april påminner mig om en ramsa som vi sa när jag var barn och lyckats lura någon på just den dagen.

På den tiden just när tv kom var det bara svart/vit bild, jag bodde i ett hyreshus där nästan alla kände varandra, var vänner och hjälptes åt när det behövdes.

Min pappa var den första i huset som skaffade tv, så det blev hela husets bio. Alla som ville var välkomna att ta plats i rummet framför tv:n, det var en fantastisk tid. Från början tittade vi på testbilden, men det snöade och flimrade, så man såg den bara ibland men det var stort att det överhuvud taget kom fram en bild, så alla var så imponerade. Ibland kunde man också se en glimt av en stork i ett bo och då blev det ännu mer spännande och alla var vi så imponerad av det nya underverket.

Med tiden blev det bättre bildkvalitet och många i huset skaffade egna apparater, men bilden var fortfarande svart/vit.

Så blev det första april och det årliga aprilskämtet, som inte alla kom ihåg att tänka på. I media visades att man skulle dra en nylonstrumpa över tv rutan för att få färg tv.

En av damerna i huset var förtvivlad, kom till oss med strumpan i handen och hon undrade så, vad hon hade gjort för fel. Hon sa att hon gjort precis som man skulle göra, men det hade ändå blev inte färg tv!

Hon hade inte kommit ihåg vilken dag det var och tyckte att tv var ett underverk, så allt kunde vara möjligt.

Denna händelse gav oss alla ett gott skratt och hon var den som skrattade allra mest, men efter detta var hon noga med att inte glömma bort, att den första april var en dag, då man inte ska lita på allt som berättas i media.

Men som det heter:”Ett gott skratt förlänger livet” och detta minne ger mig fortfarande glädje och positiv energi.

Om du också har något roligt minne som ger dig glädje, skulle det vara roligt om du ville skriva och berätta om det.

Kram från Leah

Jag önskar dig mycke glädje och lycka