Vintersolståndet kommer med ljus.

Äntligen! Nu vänder det snart. I dag har vintersolståndet kommit till oss, men i morgon har vi den mörkaste dagen på året, innan det vänder.

Man kan säga att från och med i dag på början av vintersolståndet, och fram till vårdagjämningen, lördagen den 20 mars så har vi en tre månaders period av vila. Vi har gått in i denna cykelns viloperiod.

Ge dej själv så mycket vila du behöver tills vårdagjämningen kommer..

Men handen på hjärtat, brukar du vila dessa månader? jag skulle bli verkligt förvånad om en endaste svarade jag på den frågan. För i alla fall de flesta av oss har pressade dagar, fulla kalendrar och struntar i att kropp, knopp och själ skriver efter det mest naturliga, vila!

Så varför inte börja med ett nytt inslag i ditt lov, att pricka av denna perioden som balans månader. En vilotid där du kan ladda dig själv, både kroppsligt, mentalt och själsligt. På samma sätt som du markerar din semester tid och planerar för den, så kan du börja göra det med din vilotid.

Varför inte börja direkt! Plocka bort, minska ner och addera vila istället. Sedan med att ljuset ökar så kan du öka aktivitet, och sånt du får energi av.

Säg nu inte att det inte går, du kan inte ta bort jobb, hämtning lämning på dagis/skola eller vad det är du fyller dina dygn med. Skriv ner ALLT du gör på ett dygn, och en vecka. prioritera sedan bort minst 5-10 aktiviter, och ge dej egen tid. Det som alla vill ha, men ingen ger sig. Nu i Corona tider är det perfekt tid för lite nya rutiner.

kram, Annie