Jungfrun ger oss mer struktur..

22-23 augusti – Solen lämnar lejonet och går in i Jungfru.
Jungfruns tid börjar den 23 augusti. Det är den tiden på året när man börjar känna behov av att få tillbaka lite rutiner efter sommar, semester, lediga dag, sena kvällar och kanske lite för mycket av det goda. Energiskiftet hjälper oss att bli mer produktiv, ta hand om vår hälsa, starta nya rutiner som optimerar vår tid och energi och lära oss nya saker.

Kanske lite överkurs men planeterna har stor betydelse och inverkan på oss lite av det sker och påverkar oss nu framåt är följande:
Grand Earth Trine – 25 augusti – 10 september

En Grand Trine är ett mönster i diagrammet när tre planeter bildar en triangel (120 graders) med varandra. En riktig Grand Trine är när alla tre planeterna är i samma element (vatten, luft, jord eller eld) i de tre separata husen. Om tre linjer drogs till var och en av de motsvarande planeterna skulle den bilda en nästan eller exakt liksidig triangel.


I år välsignar oss Jungfru perioden med en tröstande ”Grand Earth Trine” med Jupiter i Stenbocken och Uranus i Oxen. Den ”stora jord Trigonen” är aktiv från 25 augusti till 10 september.


Tre andra trigoner hjälper till att minska på det enorma tryck vi har blivit utsatta för hela 2020.
25 augusti: Merkurius trigon Uranus (11º Jungfrun-Oxen)
27 augusti: Venus trigon Neptunus (20º Kräftan-Fiskarna)
29 augusti: Merkurius trigon Jupiter (18º Jungfrun-Stenbocken)


Använd dessa dagar med att ta en time-out i dessa tuffa tider som vi befinner oss i.