Änglar

Intresset för änglar blir hela tiden större och större och man läser ofta om människor som mött dem. Dom är okroppsliga varelser och visar sig i den form som individen lättast kan relatera till. Det kan t ex vara i en människa som man känner igen, eller som en främling som hjälper till när man är i nöd och som sedan försvinner. Det kan vara en storslagen Ärkeängel med gyllene vingar, en ljusuppenbarelse eller som ett vackert stjärnfall. När vi har att göra med ett icke fysisk energiväsen, tolkar vi denna upplevelse som vi har förmåga att uppfatta den, det kan vara olika för oss alla.

Änglarna består av ren energi och det är därför dom kan ta så många olika former och det är oftast när vi ber, mediterar eller när vi hamnar i någon form av livskris, som vi ser dom. Barn berättar ofta om möten med änglar och andra andeväsen.

Jag har själv haft en stark upplevelse av en lysande ängel, men den hade inga vingar. Jag bor i ett hus där det finns en spricka mellan världarna, en ”portal” och det kommer ofta andeväsen på besök. Detta möte inträffade för ett par år sedan då det hade varit väldigt oroligt i huset en tid, det var gryning och ljust ute, kl var ca 4.00- 05.00. Jag vaknade av att hela rummet lystes upp av en strålande ljusvarelse, den som såg ut som en soldat och kom gående med långa stela steg från hallen in i sovrummet. Den hade höga stövlar, byxor med ett slags skydd på benen, en brynja eller rustning på sig, ett bälte om midjan och långa handskar på händerna, jag kunde inte se ansiktet för det skuggades av hjälmen som den bar på huvudet. Hela gestalten vibrerade och lyste som av genomskinligt guld eller bärnsten och det skimrade, samtidigt omgavs den av en starkt lysande vit linje.

Besökaren kom fram till sängen, vände sig mot oss och gled in ca ½ meter över sängens fotända, böjde huvudet och tittade ner mot min man. Jag låg alldeles tyst i sängen bredvid och tänkte hela tiden:” titta inte på mig, titta inte på mig”. Jag var inte rädd, men jag visste inte vad den ville och jag kände den enorma kraft som detta väsen utstrålade. Det varade nog inte mer än någon minut, men kändes som om det var mycket längre. Min man vaknade och frågade: är du vaken och då försvann den, det var som man skriver i sagan, förtrollningen var bruten.

Han brukar inte vakna vid den tiden, så jag förstår att han kände av besökarens kraftfulla energi. Jag vet inte vad den ville, men det har blivit lugnare i huset efter detta besök.

Jag målar ikoner och denna ljusvarelse kan jag känna igen som Ärkeängeln Mikael, Änglafursten. Det är den främste av alla änglar och när han beskyddar oss, är han klädd i rustning, som är mycket lik den som denna ängel hade och hans färg är guld. I Bibeln, både i Daniels bok och i Uppenbarelseboken framträder Mikael som en krigare.

I Daniels bok 10:4-6, 9-13, 20-21; 11:1: kan man läsa att Daniel fick se en man klädd i linnekläder och som bar ett bälte av guld från Ufas. Hans kropp var som av krysolit (betyder guldsten), hans ansikte som skenet av en blixt, hans ögon var som eldslågor, hans armar och ben som blänkande koppar. Hans röst ljöd som larmet från en folkmassa.

Kraften som jag också kände beskrivs ofta i änglauppenbarelser, som enorm. Jag vet inte säkert varför ängeln visade sig för mig denna morgon, men det var en otroligt stark upplevelse och jag tror han beskyddade oss eller renade huset från något, eftersom det blev ljusare och lugnare efter detta besök.

Änglarna finns beskrivna i många religioner och kulturer. Ordet Angelo betyder Ängel och kommer från det Grekiska och speciellt där kallas dom ”de okroppsliga, icke fysiska”. Änglarna nämns drygt 200 gånger i Bibeln, både i nya och gamla testamentet. På Ikonerna var det först från 600-800 talets början som man avbildade dom med vingar, för att vi lättare skulle kunna tyda vilka dom var. Vid änglauppenbarelser i Bibeln visar sig ängeln ofta i gestalt som en människa.

Skriv och berätta om dina möten med änglar. Kram från Leah