Guds närmsta, ärkeängeln Mikael,

Ärkeängeln Mikael

Mikaels namn betyder ”vem är lik Gud”.

Mikael är den högste Ärkeängeln och den enda som är benämnd Ärkeängel i Bibeln. Mikael är härförare och kämpar tillsammans med de andra änglarna mot ondskan och framställs ofta som soldat och avbildas ibland när han trampar på djävulen, eller med en våg där han väger människornas själar.

Änglarna är androgyna, alltså varken man eller kvinna, de är okroppsliga ljusvarelser, men eftersom namnet är Mikael kallar jag den för han i denna text. Dom har fri vilja och är icke dömande och arbetar för det högsta bästa, för att hjälpa, guida och skydda oss. Om vi är i nöd kan vi alltid be Mikael om hjälp och beskydd.

Ärkeängeln Mikaels bön

Helige ärkeängeln Mikael försvara oss i striden,
var oss ett värn mot satans ondska och försåt.
Må Gud befalla honom, så ber vi ödmjukt
och du furste över de himmelska härskarorna,
med Guds kraft nedstöt till helvetet djävulen
och de övriga onda andar, som till själarnas
fördärv vandrar omkring i världen.
Amen

Han är en av de fyra Ärkeänglar som representerar de fyra väderstrecken, de fyra årstiderna, dagens tidpunkter och han är en av de sju Ärkeänglar som har en egen veckodag. Han vakar också över naturen, vädret och naturens tillväxt.

Väderstreck: Söder
Årstid: Sommar
Tidpunkt på dagen: Middagstid
Dag: Söndag
Planet: Solen
Färg: Guld
Element: Eld
Kristaller: Bergskristall, bärnsten, opal mm

Du kan lättare komma i kontakt med ängeln om du har möjlighet att tillbringa en stund i lugn och ro och gärna lyssna på meditativ musik.

.Änglarna består av ren energi och ljus och därför är det vi själva som ger dom deras jordiska form, utifrån hur vi kan uppfatta dem.

Be änglarna om hjälp även när du behöver bli vägledd och för att kunna fokusera på att förbättra och förändra saker livet.

Lycka till och kom ihåg att be Mikael om hjälp om du behöver.

Kram från Leah