Årets sista retrograd för Merkurius.

I morgon, tisdag den 13 oktober kan du se fram emot årets sista retrograd för Merkurius. Merkurius går direkt igen 3 november.

Just nu står vi inför årets sista retrograd för Merkurius. Kanske har ni redan känt av den energi eftersom man räknar med en skuggvecka både innan och efter planeten retragrerar. Så markera 10 november i din kalender. Då är det fritt fram igen för kommunikation, resor, samt införskaffande av elektronik.

Merkurius i retrograde, är en synvilla.

Planeten står i skorpionens tecken när detta händer. Vilket betyder att skorpionens energi påverkar oss under denna retrograd. När vi snackar skorpion-energi så är det alltid på djupet. Sådant vi inte vill se och försöker dölja kommer upp i ljuset. ja du kan tänka själv att när människors dåliga sidor skjuter upp till ytan samtidigt som vi har kommunikations problem så kan detta bli en galen tid.

Det intressanta är att USA valet ligger i denna tid. Förra gången Merkurius var retrograd under ett presidentval var under den splittrande Bush-Gore-fiaskot år 2000 där Högsta domstolen var tvungen att lösa tvisten. -Och den är fram till i dag fortfarande oupplöst för många.

Så håll i hatten säger jag, för vi kommer inte veta åt vilket håll det bär, Leah.