Kräftan (stjärntecken)

Kräftan, vars symbol är en krabba, är det fjärde stjärntecknet i zodiaken och är associerat med dem som är födda mellan 21 juni och 22 juli. Kräftan är ett vattentecken och styrs av månen.

Personer födda under detta stjärntecken sägs vara känsliga och emotionella. De är ofta lojala, omtänksamma och har starka intuitiva krafter. Kräftor är också kända för att vara mycket familjeorienterade och sätter ofta relationer med sina nära och kära högt.

En person med Kräftan som sitt stjärntecken kan vara omsorgsfull, pålitlig och har en stark känsla av empati gentemot andra. De kan dock också vara överdrivet känsliga och ha en tendens att låsa in sina egna känslor. Kräftan kan vara svår att förstå eftersom de ofta har en hård yttre skal som behöver brottas igenom för att nå deras mjuka kärna.

Stjärntecknet Kräftan påverkar horoskop genom att ge dimensioner som är kopplade till deras känslomässiga och familjeorienterade natur. Det kan till exempel innebära att personen är mer benägen att reagera starkt på känslomässiga händelser och har ett djupt behov av att känna sig trygg och omgiven av kärlek. Kräftans energi kan också ge personen en stor intuition och en förmåga att förstå och trösta andra.