Hej syster- Är du Alfa, Beta eller Omega..

Det här är en litet ”personlighetstest” gällande kvinnor. Det finns många olika typer av personligheter, men här ser du en indelning av tre huvudtyper. De är ”alfakvinnor”, ”beta-kvinnor” och ”omega-kvinnor.”

Alfa, Beta eller Omega, vilken personlighetstyp känner du igen dej i? Men kom ihåg att alla världens kvinnor, och män så klart, så är vi alla unika! Även om vi följer vissa beteendemönster.

Om du vill veta vilken av de tre som passar dig är det lätt att lära sig mer om dem det bästa sättet. Med detta sagt är ingen av dem bättre än de andra. Vissa av dem låter kanske mer önskvärda men de är alla till största delen viktiga och har sin egen vikt. Och självklart kan du hitta likheter med fler än en typ.

Varför ska man göra en sådan här ”test”, jo för att tänka till vem man är, hur man tänker och reagerar gör att du faktiskt kommer i kontakt med dej själv, får självinsikt och blir klarare över hur du funkar, kanske även vad som är dina styrkor respektive dina svagheter.

Alfa kvinnor
Alfakvinnor är kraftfulla kvinnor som är extremt drivna för att nå framgång i livet. De tar inte skit från någon annan och är ofta ledare på alla möjliga sätt. De är vanligtvis ganska skrämmande, och många ser dem som ”oförskämda” av dessa skäl. Men de är väldigt roliga att vara i när du lär känna dem.

Dessa kvinnor är den typ som kommer att göra allt som står i deras makt för att vinna i alla situationer. De gillar inte att förlora och är ganska svartsjuk när de ser andra lyckas eller klara sig bättre än dem. När saker inte går som de planerat så slår det hårt mot dem.

Beta kvinnor
Beta kvinnorna är kraftfulla på sitt alldeles eget sätt, men de väljer att inte att stå i täten, utan går mer i sidled och väljer sina slag klokare än alfa kvinnan. Det här kan så klart vara både bra och dåligt. Dessa kvinnor blir lätt uttråkade och ha en tendens att bara pratiga, dominanta och kan stundom uppfattas som lite avskräckande.

Även om dessa kvinnor är dominerande så är de inte lika intensiva som alfa kvinnan och tenderar att trots allt ställa sej i ledet efter Alfa kvinnan. Beta går sina egna vägar och står upp för det de står för.

Omega kvinnor
Omega kvinnor är ofta ganska missförstått. De är på många sätt fredsbevarande eftersom de tar alldeles för mycket bördor på sina axlar utan klagomål. Frö deras egen skull är det otroligt viktigt att de inser sitt eget värde, för om inte blir de överkörda, vilket de oftast är väl medvetna om. Till skillnad från Alfa och Beta är dessa kvinnor ofta snabba med att dra sig tillbaka eftersom de vet att de ibland krånglar till det och att det är inte värt den ansträngning som krävs för att få rätt. men förutom allt detta så är Omega väldigt omtänksam och gör allt för dem de älskar.

Kvinnor av denna typ ställer alltid andras behov framför sina egna. De gör alltsom står i deras makt för att få allt gjort som de vill göra och åstadkomma. En Omega vet alltid att om en dörr stängs så öppnas en annan.

Så bara lite på kul, känner du igen dej i någon av Alfa, beta eller Omega? Kram, Leah!