Sju stjärnor i en rockärm

Detta hände en gång för länge sedan, som det heter i sagan och då, på den tiden var livet fortfarande början på en saga.

Den som jag alltid lekte och hittade på bus med när jag var där, var min yngsta morbror som bara var ett halvt år äldre än mig.

Ja, det är många roliga och busiga minnen jag har därifrån, ett som jag nu ska berätta om, var när jag och min morbror lekte på övervåningen, som vi kallade vindan, där mina två äldre morbröder brukade sova. Denna dag var dom på jobbet och vi var som vanligt där uppe, dom hade många olika sorters serietidningar som var så spännande att läsa och jag gillade vilda western serier.

Den här dagen sa min morbror att jag skulle få se något spännande om jag bara gjorde precis som han sade.
Jag fick lägga mig på sängen så lade han en jacka som han hämtat över mig och höll upp ärmen och sträckte den så jag kunde se upp igenom ärmhålet.
-Titta nu utan att blunda, så ska du få se nåt spännande, du ska nu få se ”sju stjärnor i en rockärm”, sade han och det var med stor förväntan jag gjorde precis som han sade, för jag trodde ju på att något magiskt kunde ske.

Visst hände det något oväntat, men inte det jag trodde, jag såg inga stjärnor. Det som hände var att han hällde ett glas vatten genom hålet i rockärmen och jag blev alldeles blöt och inte bara jag, utan sängen där jag låg fick sig också en dusch, men jag blev inte arg eller ledsen, vi skrattade gott åt det och tänk vad roligt vi hade.

Som barn finns fortfarande tron på att allt kan hända, just det som kallas magi och det var precis också så jag trodde. Barn har obegränsad fantasi allt känns möjligt, men med åren lär sig många, men inte alla, att det inte finns annat än det man kan se.
Tron på magi och att allt är möjligt finns fortfarande med mig som en ledstjärna i livet och det ger mig en extra dimension på verkligheten, med många fantastiska upplevelser.
Jag säger som Gunde Svan ”ingenting är omöjligt”

Det skulle vara roligt om du också har något roligt minne som du kan dela med dig av.

Kramar från Leah