Höst

Hej allesammans hoppas ni har haft en bra sommar och att ni njuter av det som hösten kan ge. Här hos mig uppe i norra delen av Sverige har det blivit mörkt på kvällar och nätter. Det känns ganska skönt, efter den ljusa tiden som vi har här, då det är ljust dygnet runt, är det mysigt att börja tända ljus och att göra det mysigt inne och krypa upp i soffan med en bok och lite fika.

Trädens löv har börjat ändra färg från grönt, till gult och rött och rönnbären har mognat, dom lyser som små röda pärlor mot de gröna bladen.

Eftersom vi bor mitt inne i skogen så ser man dagligen vilda djur, men tack och lov så har det inte visat sig någon björn än i år. Det är björnjakt och en bit härifrån har dom för någon dag sedan skjutit två fullvuxna björnar.


Harar har det varit gott om och vi har till och med haft en har familj som har bott här på gården och en natt när jag jobbat och skulle gå in, satt hon och diade sina ungar mitt på gården, en underbar syn!
Tyvärr så har det blivit harpest, eftersom det har varit för många harar och dom sprids med myggorna, som också är många i år. Men om man smörjer sig med myggmedel så går det att undvika att bli myggbiten.

Hittills i år har det varit dåligt med bär, så blåbär och hjortron blev det inga, men nu är lingonen snart mogna och det ser ut som om det finns ganska gott om dom och jag har fått en ny bärplockare med skaft, av min dotter, så kanske jag får användning av den.

Jag njuter av hösten och hoppas att ni också gör det och önskar er allt gott!

Kram från Leah