Pippi på Grönt Te!

Grönt te är inget inte direkt något nytt under solen. Och de flesta vet nog alla fantastiska effekter man kan få av de gröna bladen. Så egentligen är det konstigt att inte alla dricker det.

Grönt te är en riktig mirakeldryck! Jag dricker alltid mycket te. Jag har dock ett annat favorit te som jag älskar och det är Yogi te med lakritsrot, ett kryddigt härlig te, som jag tillsätter lite extra kryddnejlika, chili och kardemummakärnor till för att få det som jag vill.

Men nu såhär i sommartider blir det massor av grönt te. Jag dricker det varmt på på morgon, förmiddagen. Jag har ens termomugg som jag brygger det direkt i. Det gör att det håller sej länge. Sedan brygger jag mer och gör iste av. Busenkelt och supergott. Jag kör i pressad citron och honung med propolis och bidrottninggele . Så det blir även en riktigt superdryck, nyttig och god.

Grönt te är även bra för allergier, är läkande, ökar ämnesomsättningen vilket leder till viktminskning. Ger dej energi då det är koffein rikt, så ta det inte på kvällen och du har svårt att sova. Får du te över, häll det i blommorna för det innehåller massor av näring som de mår bra av. Men forskare har kommit fram till att det även kan förebygga Alzheimers, skydda mot artros, och förebygga cancer. Så rena hälsodrycken alltså.

Annie