Dualitet, tvillingarna..

NU befinner vi oss i det dubbelbottnade zodiakiska tecknet, Tvillingarna, det är många planters som står i Tvillingarna, just nu. Solen, Merkurius, Venus, Norra noden, men det betyder att det är flera planeter som står i kvadratur till Fiskarna, och alltid när det är en kvadratur så har en “medveten kris”.  

Vi går från jordade, tunga oxen, med stabila energier in i  Tvillingarna som styrs av elementet luft Så det är ett energiskifte på gång. En energis om inte är lika fast, stel, utan mer föränderlig, en energi som främjar förmågan att förändras. Son darwin sa, det är inte de djurarter som är starkast som överlever, utan de som har förmågan att anpassa sej”

För att förstå Tvillingarnas energi, och vilka energier som kommer att påverka oss under kommande månad kan vi ta en titt bakåt i tiden, rent mytologiskt på Tvillingarna så härstammar de från den Grekiska Mytologin, med 2 pappor, den ena fadern var Zeus och den andra pappan var Kung Tyndareus, som var mamma Ledas äkta make. Hon bär två tvillingpar, 2 pojkar, 2 flickor,  enligt historien, men det är bara ett av tvillingparen som får mest fokus, och eftersom som det är det patristiska grekiska mytologin som så är det så klart Castor och Pollux, som står i centrum i berättelserna.

Castor vars pappa är Zeus blir gud och Pollux son till Tynareus blir vanlig dödlig, och döttrarna, deras systrar Klytaimestra och Helena (man kan se deras stjärnbild), samma sak här en är gud, en mänsklig.

Så av 4 barn är 2 gudomliga och 2 mänskliga.  Det intressant är att vi har 2 som hör till himmelen och två som här till jorden. “Såsom ovan såsom nedan” kropp och själ. En dualitet och balans.

En dag dör Castor, och eftersom de är separerade, alltid tillsammans så vill även Pollux dö.

Pollux går då till farbror hades och säger att jag vill inte leva utan min bror Castor, och Hades går med på ett avtal om att vistas på Olympen varannan dag. Båda befinner sig nu på det svarta himlavalvet i alla evigheter, på så sätt kommer ni båda finnas vara evigt.

Helena är känd som världens vackraste kvinna och startade ett krig tillsammans med Paris, men hennes karaktär var väldigt passiv, hon tog inga initiativ, eller på något sätt la ner energi på något. Till skillnad från hennes tvillingsyster Cliemestra, som var passionerad, stark, drivande, som till och med döda sin man Kung Agamemnon. Även här två motpoler, himmel och helvete om du så vill. Skönheten och odjuret. 

Det finns ett talesätt, en fot i himlen, en fot i helvetet, och här du dualiteten på tvillingens tecken. Tvillingarna är det första tecknet som består av personer och inte djur, och styrs v merkurius, som påverkar vårt tänkande. 

Det handlar om en dualitet, den finns överallt runtomkring oss som tex tankar / känslor, empati /ego, feminin / maskulin, Natt / dag, yin / Yang.

Så nu kanske du förstår energierna som påverkar oss under denna månaden som tvillingarna styr.

Kram Leah