Ärkeängeln Uriel

Uriels namn betyder ”Guds eld” eller ”Guds ljus”, han är solens väktare eller härskare och vishetens ängel. Han gav alkemin till människorna, det är den heliga konsten att omvandla oäkta metaller till guld, människornas väg till paradiset. Han vaktar portarna till Edens lustgård med sitt flammande svärd tills vi har blivit nog visa för att få tillträde dit igen.

Ärkeängeln Uriel

Tänk dig honom med ett flammande svärd i sin ena hand och i den andra handen som är öppen, håller han en flammande låga. Han är klädd i guld och rubinrött, hans gloria strålar likt en eld i mörkret och han håller i ett brinnande svärd.

Han kan hjälpa till vid naturkatastrofer och med världsomspännande förändringar. Det var han som varnade Noak för syndafloden och Rafael visade Noak hur han skulle bygga arken.
Uriel hjälper, vägleder och beskyddar alla som sysslar med kreativt skapande, studenter och lärare, guldsmeder, smeder, författare, elektriker, brandmän, och personer som hjälper till vid katastrofer mm
Be ängeln om hjälp och beskydd med att lösa konflikter och när du ska göra stora förändringar i ditt liv. För att omvandla negativa tankar, svartsjuka mm och för att dämpa din och andras ilska, för han kommer med positiv energi, förlåtelse och försoning.


Väderstreck:Nord
Årstid:Vinter
Tidpunkt på dagen: Midnatt
Dag: Tisdag
Planet:Mars
Färg:Rubinröd
Rökelse: Basilika, ingefära och sandelträ
Kristaller: Obsidinat, tigeröga, hematit och sandelträ
Metall: Guld och mässing

Han kan visa sin närvaro genom att du plötsligt kommer på något nytt, eller en fantastisk ide och han hjälper dig också när du söker andlighet.
Han kommer med glädje, skratt och humor eftersom det också är helande energier.

Kram från Leah