Att våga förändra livet

Jag har nyligen varit och besökt mitt äldsta barnbarn, han bor sedan 5 år tillbaka ca 35 mil från mig, som enda ungdomen i en liten by med 7 hushåll.

Det är en ovanlig pojke, han har alltid gått efter sin egen känsla och följt sin livsväg. Många gånger har han fått ändra riktning eftersom han känt att det inte varit rätt väg, men han har vågat förändra och det är en styrka och en nyckel till lycka.

Vägen är lång, men det är vackert när solen lyser

Kreativitet och frihet har alltid styrt honom och att som nu, jobba i skogen på sommaren och kunna vara ledig på vintern, det innebär att på fritiden samla mat för vinterhalvåret, ta tillvara på allt som naturen ger och leva så billigt som möjligt. Han är också en duktig hantverkare och skapar både konst och bruksföremål av olika material som han får tag på.

Att fiska ger både mat och meditation

Att njuta av livet och kunna leva i det lilla ger en inre ro och man lär känna sig själv. Det är inte vad vi har, utan vad vi känner, som är det viktiga. Alla status prylar som vi omger oss med fångar oss i fällan, vi kan inte styra över vår tid, arbetet tar över livet och många blir utbrända, av all den stress som blir.

Här trivs man

Det är inte helt enkelt att förändra och förenkla livet, men om man verkligen vill så går det.

Kram från Leah

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *